Duitse tuners eren SLR Stirling Moss met hun Bussink GT Speedlegend

‘Halo’okes

Groot nieuws in Monaco. Niet zozeer de fel gecontesteerde pole van onze vriend Charles Leclerc  of de overwinning van halve Belg Max Verstappen, wel de voorstelling van de Bussink GT Speedlegend, een prestigeproject van de Duitse tuner Roland Bussink.

Nadat eerder al Ferrari, Aston Martin en McLaren met een blitse speedsters zonder voorruit kwamen, miste Roland een Duits alternatief. Hij bouwde een Mercedes-AMG GT R om en stak er wat elementen in van de legendarische SLR Stirling Moss, het paradepaardje van Mercedes dat met zijn 660 paardjes ‘voorruitloos’ vlot 350km/u haalde terwijl je de vliegen van je gezicht moest krabben.

De Bussink GT Speedlegend kent wel één herkenbaar element uit de F1, zijnde een ‘halo’. Dit zorgt, naast het veiligheidsaspect ook voor wat meer structurele stijfheid. Die is nodig om de 4.0 liter V8 biturbo van 862 pk en 1.040 Nm onder de knoet te houden. Kostprijs? Onbekend al durven we met zekerheid nu al stellen dat de vijf, zoveel worden er gemaakt, nieuwe eigenaars hier stevig in de buidel hebben getast. Bij deze is dit dan ook ineens het slechte nieuws… ze zijn dus allemaal al verkocht.

 

 

You May Also Like

Tweede generatie Rolls Royce Ghost nog beter

Kan dit wel? Ja! Nog mooier, nog luxueuzer, nog groter (zo’n 9cm langer),… kortom ...

Ook de Jeep Wrangler gaat aan de stekker

Zelfs de Jeep der Jeeps zwicht… In 1941 liet de legendarische Willys MA/MB, het ...

Asphalt 9: Legends lanceert de Lamborghini Revuelto eSports Challenge

Gesp je stevig vast en maak je klaar voor een adembenemende rit… Klaar voor ...