Duitse tuners eren SLR Stirling Moss met hun Bussink GT Speedlegend

‘Halo’okes

Groot nieuws in Monaco. Niet zozeer de fel gecontesteerde pole van onze vriend Charles Leclerc  of de overwinning van halve Belg Max Verstappen, wel de voorstelling van de Bussink GT Speedlegend, een prestigeproject van de Duitse tuner Roland Bussink.

Nadat eerder al Ferrari, Aston Martin en McLaren met een blitse speedsters zonder voorruit kwamen, miste Roland een Duits alternatief. Hij bouwde een Mercedes-AMG GT R om en stak er wat elementen in van de legendarische SLR Stirling Moss, het paradepaardje van Mercedes dat met zijn 660 paardjes ‘voorruitloos’ vlot 350km/u haalde terwijl je de vliegen van je gezicht moest krabben.

De Bussink GT Speedlegend kent wel één herkenbaar element uit de F1, zijnde een ‘halo’. Dit zorgt, naast het veiligheidsaspect ook voor wat meer structurele stijfheid. Die is nodig om de 4.0 liter V8 biturbo van 862 pk en 1.040 Nm onder de knoet te houden. Kostprijs? Onbekend al durven we met zekerheid nu al stellen dat de vijf, zoveel worden er gemaakt, nieuwe eigenaars hier stevig in de buidel hebben getast. Bij deze is dit dan ook ineens het slechte nieuws… ze zijn dus allemaal al verkocht.

 

 

You May Also Like

Mongrip, het luxe polsbandje met F1-roots

Het modeaccessoire voor echte petrolheads We gaan terug tot 2016 wanneer de Braziliaanse autocoureur ...

Te Koop: GMC busje The A-Team

Tatadaataaa, Tatadaaaaaaaaaa… Ooit Face, Murdock, B.A. Baracus of Hannibal willen zijn? Dan hebben we ...

Dit is (verrassend) Eden Hazards nieuwe bolide (video)

Een groene jongen... Terwijl onze kleine vinnige Rode Duivel met Real Madrid op de ...