Vergeet Kylie, Whitney is de rijkste jongste selfmade miljardair

Dat is pas een jonge wolf…

Wie denkt dat onze Vlaamse Jonge Wolven het goed doen? Die moeten het verhaal van de 31-jarige Whitney Wolfe Herd maar eens even bekijken. Deze knapperd mag zich sinds deze week de jongste vrouwelijke selfmade miljardair ter wereld noemen. Zo heeft ze haar kindje, de dating-app Bumble, naar de beurs gebracht en dat heeft haar geen windeieren gelegd.

Bumble werd in 2014 door Whitney opgericht na een ruzie met haar toenmalige werkgever Tinder. Een rechtszaak volgde en Tinder werd veroordeeld tot het betalen van 1 miljoen dollar omwille van seksuele discriminatie en intimidatie. Uiteraard werd dit voorpaginanieuws en stonden investeerders in de rij om Whitney te helpen en te investeren in Bumble, waaronder ook de oprichter van Badoo.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Whitney Wolfe Herd (@whitney)

Bumble staat gekend als een feministische dating app daar vrouwen hier het gesprek met een hetereo-match moeten starten. Uiteraard, bij een man-man of vrouw-vrouw match geldt dit niet. En dat Bumble een lucratieve app voor Whitney, die 20% van de aandelen heeft, is, zien we aan de inkomsten die gegenereerd worden. Zo kunnen gebruikers kiezen tussen een maandabonnement van 9,99 dollar of een levenslange aansluiting van 80 dollar. En dan hebben we het nog niet over de extraatjes, zoals de gekende ‘super-swipes’.

Hoewel je best rijk kan worden van deze abonnementen en ‘super-swipes’ is vooral de stap naar de beurs de grote knaller. Zo steeg het aandeel meteen naar 77 dollar wat de waarde van het bedrijf deed stijgen naar 8 miljard. Wetende dat zij 20% in handen heeft, is het rekensommetje snel gemaakt en is ze in één klap de jongste, rijkste selfmade vrouwelijke miljardair ter wereld.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Whitney Wolfe Herd (@whitney)

Cover: Instagram
Bron: Pureluxe.nl

 

You May Also Like

Jelte, een vrouw die houdt van ballen

Wereldballen Met haar eerste kookboek, ‘Wereldballen’, verrast theater-productieleidster Jelte Van Roy zowat iedereen. En ...

Komen bakfietsen straks jouw elektrische auto opladen?

Yup, vanaf het vierde kwartaal al in Antwerpen Laden en elektrische auto’s… het is ...