Looking smokin’ hot in een smoking van Rietbergh

Dit jaar zijn ze gepasseerd, maar reken maar dat op de trouwfeesten volgend jaar de smoking weer uit de kast wordt gehaald. De eerste keer dat je je in deze elegante en stijlvolle outfit gaat hijsen? Met deze 5 tips kom je alvast een heel eind en haal je de perfecte smoking in huis. 

5 regels voor de perfecte smoking 

Regel 1: Bij een smoking hoort een vlinderdas

Een smoking maak je helemaal compleet met een vlinderdas, daar bestaat geen twijfel over. Stem de vlinderdas af op de revers van je smoking en ga voor zwart. Simpel, basic, maar altijd een verstandige keuze. 

Regel 2: Ga voor een satijnen rever 

Satijnen revers maken het verschil. Ga niet voor oversized, maar houd het formaat binnen de perken. Je revers accentueren je silhouette, maken je schouders wat breder en doen je op belangrijke dagen stralen. Maak er dan ook optimaal gebruik van. 

Regel 3: Laat het op maat aanpassen 

Ok, het kost wat, maar geloof ons: je ziet het verschil. Je lichaam is niet altijd helemaal in proportie, maar maatwerk trekt dit recht. In de winkel waar je je smoking koopt of bij een vakkundige kleermaker weten ze er ongetwijfeld raad mee. 

Regel 4: Een pochet, dat tikkeltje extra 

Wil je een kleurrijk accentje, dan kan het met je pochet, maar anders zit je altijd goed met wit. 

Regel 5: De lakschoen matcht optimaal

Welke schoenen je onder een smoking draagt? Een lakschoen, daar bestaat geen twijfel over. Ok, buiten onder je smoking ga je ze waarschijnlijk nooit dragen, maar ze gaan dan ook jaren mee. Een dramatische schoen onder een prachtige smoking doet heel je imago naar de knoppen. Knoop het in je oren. 

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Een duurzaam t-shirt uit algen en eucalyptus? Vollebak!

Een groene rakker en op zoek naar een ecologisch verantwoord t-shirt? Of misschien ben ...

Maak kans op een gratis boeket of een ander cadeautje

Een geweldige zomer? Daar hoort een barbecue, een goed flesje wijn en aangenaam gezelschap ...

MenStyle Real Estate: TE HUUR Mansion Rihanna ($80.000)

Per maand natuurlijk… Het vermogen van Rihanna? Niet op één dag te tellen. Allemaal ...