3 nieuwe wijnconcepten die je moet ontdekken.

Uiteraard kun je nog steeds simpelweg een wijntje gaan drinken of een flesje bestellen bij de maaltijd, maar er zijn ondertussen ook nieuwe concepten op de markt. Wij zetten er alvast 3 op een rijtje. Het ontdekken meer dan waard! 

 

Wijn uit een doos

 

Wijn uit dozen is niet nieuw, maar in Kookabarra in Utrecht  hebben ze er wel een heel concept van gemaakt. Het gaat hier niet om kartonnen dozen, maar om een bag-in-box concept. Het gaat om kwalitatieve blends van de betere wijnmakers. Je vindt bij Kookabarra 3 taps met Catalaanse wijnen in dozen van 20 liter. Je wijn getapt zien worden en weten dat je toch kwaliteit krijgt voorgeschoteld is best bijzonder. Bovendien is het een stuk duurzamer en kun je de wijn langer houden door de vacuümzak. 

Wijnbier 

 

Dat de Nederlanders veroveraars zijn hoeven we je vast niet meer te vertellen en met wijnbier proberen ze alvast weer een nieuwe markt in te palmen. Brouwerij Gulpener en wijngaard Sint Martinus sloegen alvast de handen in elkaar om een wijnbier te produceren. Het speciaalbier Gulpener Wintervrund is na vries-destillatie gelagerd in wijnvaten waar St. Martinus eerder zijn Cabernet Cantor en Cabernet Cortis in gelagerd heeft. In totaal rijpte het bier hierin 9 maanden lang in de kelders van het wijnhuis. Wel een beetje uitkijken want deze blend heeft een alcoholpercentage van maar liefst 12%. 

Wijnmenu 

 

Meestal kies je je menu en kies je dan de wijn, maar Marco van Bergen van het restaurant Oonivoo in het Nederlandse Uden draait het om. Zo eet je er het sommeliersmenu dat vertrekt van de wijn en daar de gerechten aan aanpast. 

 

De basis vormen 5 wijnen, waarna het keukenteam aan de slag gaat.

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Super Tripel Flierefluiter: biertje voor echte mannen

Whisky infused & oaked bier Al veertig jaar een begrip in Kempisch Bierland? ‘Ne ...

Deze 4 modetrends in 2019 mogen mannen niet missen

Dit jaar heeft voor modebewuste mannen een aantal spannende ontwikkelingen in petto. Ontdek hoe ...