Iedereen aan de wijn is weg tandplak én keelpijn

Eindelijk een onderzoek waar we iets mee zijn…

Een flesje wit om te serveren bij die zalmpapillot die lekker ligt te garen op de BBQ? Een flesje rood bij die heerlijke côte à l’os van 600gr of een flesje rosé op die zonnige namiddag aan de strandbar? Drinken heren…drinken! Ze zorgen ervoor dat je geen keelpijn krijgt én dat je tanden een glimlach tevoorschijn toveren waarvan Colgate kan van dromen.

Zo blijkt uit onderzoek dat wijn bacteriën doodt die keelpijn en tandplak veroorzaken. Het onderzoek, oorspronkelijk eentje uit 1988, werd nog eens van onder het stof gehaald en onder de omstandigheden van vandaag nog eens getest. In verschillende drankjes (bier, melk, water en wijn) werden bacteriën toegevoegd en na twee dagen werd er getest hoeveel levende bacteriën nog overbleven. Na twee dagen had de wijn het minste aantal levende bacteriën van alle deelnemende drankjes. Hip Hip Hoera voor de wijn! Meer nog, de onderzoekers kwamen er namelijk achter dat het drankje specifiek kiemen bestrijdt in de mond.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Whatmatters (@whatmattersformen) op

Zo werd er tijdens het onderzoek ontdekt dat de alcohol en zuurtegraad in de wijn niet verantwoordelijk zijn voor de antibacteriële eigenschappen maar wel de organische verbindingen. En bij rood iets meer dan bij wit, doch spreken we hier over een marginaal verschil.

Soit, voor wie die laatste wetenschappelijk uitgelegde paragraaf wat teveel van het goed vindt…onthou één ding…keelpijn vermijden en bestrijden en tegelijk een stralende glimlach tevoorschijn toveren? Drink wijn! Santé!

Cover: Pixabay

You May Also Like

De Nutritech Pancake Mix

Gezond en boordevol eiwit  Lust je wel wat lekkers, maar voel je je schuldig ...

Knappe onderneemster Jill Cnudde is aan het knallen

Als er iemand een “bikini-body” heeft, dan is zij het wel… Anderhalf jaar geleden ...

Wiet voor medicinaal gebruik zelf kweken of gewoon kopen?

Als je lichamelijke klachten ervaart, kan cannabis een wonderlijk medicijn zijn dat ervoor zorgt ...