Altijd al hoger op gewild? Skiën uit een helikopter is de volgende stap

Heb je er altijd al van gedroomd om aan heli-skiing te doen? Grijp je kans want het is nu populairder dan ooit. Met heli-skiing wordt je met een helikopter op plekken in de bergen afgezet waar je als fervent skiër anders nooit zal komen. Iets voor de échte diehards onder de avonturiers. Men grijpt steeds vaker naar de helikopter om deze adrenaline kick te krijgen. Maar in tegenstelling tot wat veel mensen denken, is heli-skiing niet alleen voor de experts onder ons. Je hoeft dus geen Olympische atleet te zijn om dit te overleven.

Hoeveel centjes gaat mij dit kosten?

Laten we even eerlijk zijn. Je omhoog laten vliegen door een helikopter om vervolgens ergens gedropt te worden met een persoonlijke gids, daar hangt uiteraard een bescheiden prijskaartje aan. Voor een slordige één á tweeduizend euro per dag is dit echter al geregeld. Maar de meeste heli-tripjes komen vaak all-inclusive­ met 5-sterren-maaltijden en een hele mooie verblijfplaats. Dan kan je net zo goed all the way gaan met je sneeuwtripje.

De beste locatie

De meest populaire plek onder avonturiers die aan heli-skiing doen is het koude hart van Noord-Amerika. Alaska is de all time favorite van menig adrenalinezoeker. In Alaska kan je in skigebieden ook rekenen op een aanbod van gekken die gids zijn met heli-skiing. Ze brengen je samen met de piloot naar plekken waar een simpele skiër nooit zou komen. Veel watjes zijn bang voor het risico dat deze baldadige reis met zich meebrengt. Volgens experts en fans schijnt het nochtans erg veilig te zijn. Je moet alleen zorgen dat je kost wat kost zijn bevelen opvolgt, dan zal het in de meeste gevallen wel goedkomen.

Who’s in?

You May Also Like

Mister C., een welbespraakte lefgozer die deelneemt aan de Red Bull Trans Siberian Extreme

We hebben al veel interviews gedaan met ambitieuze lefgozers maar na vandaag hebben we ...

Antwerpen klaar voor WK met heus fandorp in Waagnatie

“We moeten samen kunnen supporteren” We waren afgelopen donderdag nog op een sfeervolle Heizel ...